Freeski/Safety camp

Andreas Fransson rappelling in Chamonix, France.

Andreas Fransson rappelling in Chamonix, France.

Freeski/Safety camp i Chamonix med Safe Passions på svenska 

Den andra helgen i januari är det igen dags för Safe Passions, minnesfonden efter Andreas Fransson, att erbjuda några unga och drivna skidåkare att få komma ner till Chamonix för några dagar av skidäventyr. Två bergsguider kommer vara ansvariga för samtliga dagar och det kommer att handla om allt ifrån glaciärskidåkning, lavinkunskap, firningsmoment, skitouring och mycket mer.

Allt startar på torsdag kväll den 19´e januari 2017 och avslutas på söndag eftermiddag den 22´e.

Safe Passions och Salomon går in och subventionerar stora delar av kostnaderna. Tanken med detta är att personer som inte alltid har möjlighet att åka med en bergsguide ska få den möjligheten här.

 

Vill du delta?

Skicka då ett mail till: safepassions@gmail.com

Det finns åtta platser och vi ser mer än gärna att det är både tjejer och killar som söker. Vi vill se till att gruppen som samlas passar bra ihop och att deltagarna kan komplettera varandra på ett bra sätt.

Skriv därför en kort presentation av dig själv samt få med följande information:

– Födelseår (minimum ålder är 18 år)

– Boendeort:

– Antal skiddagar per år:

– Orter där den mesta skidåkningen bedrivs:

– Skidbakgrund:

– Tidigare erfarenhet av skitouring och alpin miljö:

– Förväntningar på veckan:

– Mål med din skidåkning:

– Några meningar om varför just du ska få chansen att få komma ner till Chamonix denna helg.

 

Pris.

Själva skidhelgen är gratis och det som ingår är gemensamt boende i lägenhet i Chamonix torsdag till söndag, liftkort, samtliga transporter under helgen, bergsguide samtliga dagar, en gemensam middag samt sele och liknande säkerhetsutrustning för helgen. Det som deltagarna själva står för är resan till och från Chamonix, mat under veckan och försäkring.

Alla ska ha egen skidutrustning som möjliggör turer under resan. Det behöver inte vara någon renodlad turutrustning utan de alpina bindningar med turläge som finns på marknaden är ok. Samtliga deltagare ska också komma utrustade med transceiver, sond och spade för helgen.

 

Övrigt.

Sen vill vi också att alla deltagare skickar 3 foton från veckan med tillkommande text till fotona så att vi kan lägga ut detta på Safe Passions sociala medier. (Går bra att ta kort med iphone eller liknade)

 

Sista anmälan.

Sista anmälan är 20 november och besked om vilka som fått en plats kommer få besked den 1 december.

 

Sökte du förra året?

Om du skickade en anmälan förra året och inte blev antagen. Va inte rädd för att söka igen. Antingen skriv en uppdaterad ansökan eller hänvisa till förra årets mail.

Safe Passions är namnet på den minnesfond som skapades till minne av Andreas Fransson. För mer info kolla in på www.andreasfransson.se

 

Anmälan skickas till: safepassions@gmail.com